5 zanimivih dejstev o volku


Maja Primožič
Maja Primožič
13 Jun, 2019

Včeraj je javnost izvedela, da se bo od življenja zelo verjetno moralo posloviti 200 medvedov in 11 volkov. Kar 25 medvedov moramo povoziti. Ker se Slovenci radi igramo, je krizna situacija, v kateri lačni volkovi koljejo živali, ki čakajo, da postanejo zrezek, postala igrišče za Med dvema ognjema.

odstrel-volkov
Vir slike: Pixabay

Poraženec pa vedno izgubi.

1. Volk z oznako OR-7, ki je kasneje dobil ime Journey, je v iskanju samice prepotoval več kot 1600 km dolgo pot.

2. Velik divji aljaški volk se je šest let prihajal igrat z domačimi psi in ljudmi. Domačini so ga poimenovali Romeo in mu po smrti iz puške postavili spominsko obeležje.

3. Med leti 1910 in 1920 je volk pobijal živino kmetov v Dakoti. Več kot 9 let se je izogibal pastem, strupom in lovcem. 2 kojota sta mu kot izvidnika pomagala pri odpadniškem življenju. In ko so volka končno ubili, je vlada dala izjavo.

4. Lansko leto je ruski sprehajalec po naključju našel 40.000 let staro, a izjemno ohranjeno glavo volka, ki je živel v obdobju pleistocena.

5. Raziskovalci so ugotovili, da v krdelu volkov obstajajo različni nivoji prijateljstva in naklonjenosti. Volkovi, ki pogrešajo svojega prijatelja veliko več zavijajo.

Pa srečno.