Jesen je čas za vse ljubitelje buč. Buče so v sorodu s kumarami in melonami, a po okusu niso podobne ne enim, ne drugim! Njihov okus bolj spominja na oreščke ali kostanj. Lahko jih uporabimo kot samostojno jed ali kot prilogo, odlično pa se odrežejo tako v slanih, kot v sladkih jedeh.
Buče so pogosto dietna prehrana, saj imajo nizko kalorično vrednost in so v 90 % sestavljene iz vode. Vsebujejo tudi mnogo koristnih snovi, kot so vitamini C, B6 in E, riboflavin, kalij, baker, mangan, tiamin, niacin, folna kislina, železo, magnezij in fosfor. In da boste vedeli - vitamini iz buče se bodo v telesu lažje absorbirali, če buči pri pripravi dodamo maščobo.
Danes sem vam zaradi vseh dobrih lastnosti, ki jih imajo hokaido buče pripravila nekaj preprostih nasvetov, kako pripraviti hokaido bučo v pečici.
Postopek:
Pečico ogrejemo na približno 200 stopinj. Bučo, razrezano na kose, razporedimo po peki papirju, pokapamo z olivnim oljem in pečemo 20 minut. Buča se mora po tem času omehčati, po robovih pa lahko malce počrni.
V posodico vlijemo malo olivnega olja, mu dodamo na drobno nasekljana stroka česna, sol in poper. Kose buče pomažemo s pripravljeno česnovo mešanico in jih vrnemo v pečico. Pečemo še 10 minut. Dobili smo jesensko prilogo za kosilo, ki se odlično poda h krompirju in fižolu. Dober tek!