Predavanje dr. Katerine Vidner Ferkov


Maja Primožič
Maja Primožič
03 Mar, 2020

Zdrava koža je kot roža. Koža je identiteta in individualnost. Kako se počutim? Kako me vidijo in čutijo drugi? Koža je naš intimni posrednik z drugimi in naša zaščita. Koža ni uniforma, temveč svojstven izraz posameznega življenja! 7.3. vabljeni na predavanje dr. Katerine Vidner Ferkov o koži.

Predavanje o koži
Vir slike: Zeleni planet

Koža je tudi platno sveta - od čarobnih poslikav s kano na rokah žensk v Maroku, do belega pepela na golih telesih jogijev, ureznin na telesu ljudstev Afrike, do tetovaž na ramah mamic in očetov ali obrazih zapornikov v Rusiji in Ameriki.

Koža nas očara in zapeljuje, nas skrbi in varuje. Najprej smo sami v svoji lastni koži. Obkroža nas in mi njo. Pomeni, da smo v stiku tudi sami s seboj preko kože, tako kot z okoljem in ljudmi. Koža nas varuje in je hkrati naš prevodnik.

Najprej smo koži lahko hvaležni in dejansko ni vseeno, kaj nanašamo nanjo, kajti s tem hranimo sebe.

Vabljeni na predavanje o koži skozi antropološki pogled.

Seveda ne bo manjkalo konkretnih nasvetov in preizkušanja najboljše in navdihujoče ekološke in veganske kozmetike s strani usposobljenih strokovnjakinj. Dišalo bo in mazalo se bo, sproščeno in zvedavo.

Naj je naša koža kot roža!


Predavanje bo potekalo 7.3. v Gnezdo, center za sonaravno gradnjo, s pričetkom ob 17. uri. Veseli bomo vašega prostovoljnega prispevka za udeležbo.

PS: Po predavanju bo čas za sproščeno druženje in pogovor ob rastlinskih prigrizkih, ki podprejo zdravo kožo.