Naša zgodba

Maja
Maja Primožič

Leta 2019 sem odprla etično spletno središče Zeleni planet, saj sem zadnjih nekaj let spremljala okoljske ter družbene problematike ter po spletu iskala etične izdelke in etične storitve.

Ker mi je iskanje in raziskovanje o tem, kateri izdelki so dobri zame, kateri so pravični do delavcev, narave in živali vzelo preveč prostega časa, sem si želela, da bi bili vsi dobri etični izdelki od različnih spletnih trgovin združeni na enem spletnem mestu. S tem, ko bi imela Slovenija spletno središče za predstavitev zdravih, ekoloških, pravičnih, trajnostnih in živalim prijaznih izdelkov -in kasneje tudi storitev -, bi bili le-ti hitro in enostavno dostopni tistim kupcem, ki cenijo:

  • svoje zdravje in zdravje ostalih ljudi
  • pravico za ljudi, živali in naravo
  • povezanost lokalnih skupnosti in države
  • dobrodelnost podjetij
  • visoke vrednote.

Ker sem čez leta z raznovrstnimi projekti dobila znanje s področja marketinga in prodaje, sem se odločila, da ne bom čakala, da bo takšno spletno središče le naredil kdo drug, pač pa sem ga s podporo družine začela graditi sama. V treh letih sem postavila dobre temelje, predvsem pri razumevanju okoljskih problematik in etičnega potrošništva.

Odzivi trgovin na povabilo k predstavitvi izdelkov so bili izjemni in Zeleni planet se je za uporabnike odprl marca, 2019. Vsak teden na stran dodamo nove etične izdelke ter akcijske ponudbe, da bi jih lahko ljudje lažje kupili. Poudarjamo pomembnost, da kupujemo slovenske in lokalne izdelke, raziskujemo in pišemo članke, ki obravnavajo razna etična vprašanja ter spodbujajo družbeno odgovorno razmišljanje ljudi.

Prebivalce Slovenije povabimo k nakupnim odločitvam, ki so bolj pravične in zdrave za ljudi, družbo, živali in naravo. Ravno narava in divje živali bolj kot kdaj koli prej potrebujejo našo pomoč, saj je potrošništvo odgovorno za kar 60 % vseh negativnih vplivov na okolje. Prav v etičnem ter premišljenem potrošništvu je rešitev za naš planet.

Ljubezen do pravice, ljudi, živali in narave me vodi, da vsak dan gradim Zeleni planet višje in višje in upam, da se mi pridružite na dobri poti Slovenije, da postane etično naravnana in pravična.

Podpis