Kaki je sadež bogat z vitamini A, C in kompleksom vitamina B. Vsebuje minerale: železo, kalcij, fosfor, krom, baker, jod, selen in drugi. Drevesa kakija so odporna za škodljivce, zato jih ni potrebno špricati s kemičnimi preparati.
Kaki je sadež bogat z vitamini A, C in kompleksom vitamina B. Vsebuje minerale: železo, kalcij, fosfor, krom, baker, jod, selen in druge. Drevesa kakija so odporna za škodljivce, zato jih ni potrebno špricati s kemičnimi preparati, ki vplivajo na naše zdravje. Če ga boste pogosto uživali, bo dobro deloval na vašo prebavo, črevesje, pomagal vam bo pri hemoroidih, krepil bo vaša pljuča in srce, zniževal holesterol in čistil ledvice ter jetra. Uporaba kakija v kuhinji je torej več kot priporočljiva zaradi vseh pozitivnih učinkov, ki jih ima na zdravje.
Sestavine zadoščajo za 4 osebe, odvisno od velikosti kozarčkov.
Potrebujemo:
Priprava:
Na dno kozarčka nasujemo za dva prsta pešk granatnega jabolka ter jih prelijemo z jogurtom. Kakije operemo in jim odstranimo koščice. Če nas lupina kakija zares moti, jo predhodno odstranimo. V posodo damo kakije, dodamo sladkor in cimet ter vse skupaj zmiksamo. Zmiksano zmes polijemo čez plast jogurta. Poljubno okrasimo. Dober tek!