Prijazna sladica iz kakija


Kaja Kramar
Kaja Kramar
25 Oct, 2019

Uporaba kakija v kuhinji je več kot priporočljiva zaradi vseh pozitivnih učinkov, ki jih ima na zdravje. Z uživanjem kakija bomo okrepili imunski sistem, uredili prebavo ter si olajšali težave z zaprtjem in hemoroidi. Kakiji pripomorejo tudi k lepšemu videzu kože in zdravju zob ter dlesni.

sladica iz kakija
Ste vedeli, da obstaja kar 2.000 različic kakijev in da velja kaki za ezoterični sadež, ki v korejski folklori celo odganja tigre?

Kaki je sadež bogat z vitamini A, C in kompleksom vitamina B. Vsebuje minerale: železo, kalcij, fosfor, krom, baker, jod, selen in drugi. Drevesa kakija so odporna za škodljivce, zato jih ni potrebno špricati s kemičnimi preparati.

Kaki je sadež bogat z vitamini A, C in kompleksom vitamina B. Vsebuje minerale: železo, kalcij, fosfor, krom, baker, jod, selen in druge. Drevesa kakija so odporna za škodljivce, zato jih ni potrebno špricati s kemičnimi preparati, ki vplivajo na naše zdravje. Če ga boste pogosto uživali, bo dobro deloval na vašo prebavo, črevesje, pomagal vam bo pri hemoroidih, krepil bo vaša pljuča in srce, zniževal holesterol in čistil ledvice ter jetra. Uporaba kakija v kuhinji je torej več kot priporočljiva zaradi vseh pozitivnih učinkov, ki jih ima na zdravje.

KAKIJEVA SLADICA V KOZARCU

Sestavine zadoščajo za 4 osebe, odvisno od velikosti kozarčkov.

Potrebujemo:

  • 2 granatni jabolki
  • 2 sojina ali kokosova jogurta
  • 4 zreli mehki kakiji
  • 50g sladkorja v prahu
  • 0,5 žličke mletega cimeta

Priprava:

Na dno kozarčka nasujemo za dva prsta pešk granatnega jabolka ter jih prelijemo z jogurtom. Kakije operemo in jim odstranimo koščice. Če nas lupina kakija zares moti, jo predhodno odstranimo. V posodo damo kakije, dodamo sladkor in cimet ter vse skupaj zmiksamo. Zmiksano zmes polijemo čez plast jogurta. Poljubno okrasimo. Dober tek!

KAKAV V PRAHU,150 G Zeleni planet

KAKAV V PRAHU,150 G

KUPI
Kokosov sladkor iz ekološke pridelave 170g Zeleni planet

Kokosov sladkor iz ekološke pridelave 170g

KUPI
Prispevek sem pripravila Kaja Kramar – mama dveh razigranih fantkov, zaradi katerih sem se podala na pot raziskovanja zdravih, polnovrednih in raznolikih obrokov. Moja strast je kuhanje z zdravimi in zdravilnimi sestavinami, še posebej dajem poudarek na to, kakšna energija vstopa v naše telo preko hrane – ali nam hrana energijo daje ali odvzema. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec in verjamem, da lahko občutimo, če je obrok pripravljen z ljubeznijo. Več vegetarijanskih in veganskih receptov ter predlogov za zdravo življenje lahko poiščete na Aktivno užij dan.