Priprava zelenjave v testu iz piva je hitra in odlična rešitev za okusen obrok. Bučke v pivskem testu se bodo podale k pečenemu krompirčku in zelenjavnim omakam. Pivsko testo pripravimo, kakor pripravljamo maso za palačinke, le mleko oziroma radensko v masi nadomestimo s pivom brez pene. Če želimo pripraviti vegansko različico, lahko jajca izpustimo in moko s pivom zmešamo do prave gostote. Testo bo bolj bledo, barvo pa mu po želji lahko popravimo s kurkumo ali mleto papriko.
Bučke olupimo in jih narežemo na pol centimetra debele rezine ter osolimo.
Za pivsko testo razžvrkljamo jajce in mu prilijemo pivo brez pene. Tekoči zmesi dodamo sol, olje in zamešamo moko. Napravimo gladko tekoče testo, kakor za palačinke, pri tem uporabimo metlico. Bučke obrišemo s prtičem, saj so zaradi soli spustile vodo, lahko pa jih povaljamo v moki. V lonec natočimo zadostno količino olja za cvrtje in ga močno segrejemo. Bučke pomakamo v testo in polagamo v vroče olje. Ko so na obeh straneh rumeno ocvrte, jih poberemo iz olja in položimo na papirnato brisačko. Pomembno je, da posode medtem ne pokrivamo, sicer cvrtje upade.
Kaj potrebujemo:
Pivsko testo: