Gaultier obsodil industrijo s krznom


Maja Primožič
Maja Primožič
21 Apr, 2019

Jean Paul Gaultier na svojih oblačilih ne želi več krzna in ne samo to; industrijo s krznom je označil za nesprejemljivo.

Jean Paul Gaultier
Vir slike: www.commons.wikimedia.org

To pa je popoln preobrat za Gaultiera, ki je priznal, da ga krzno spremlja že od začetka kariere, a da je zdaj začel obsojati kruto industrijo gojenja živali za krzno.

Tako se je tudi Jean Paul Gaultier pridružil prestižnim modnim znamkam, ki svojih oblačil ne razvrednotijo s krznom. Te modne znamke so: Gucci, Versace, Burberry, Armani, Ralph Lauren, Michael Kors, Vivienne Westwood in Stella McCartney. V letu 2018 je InStyle postala prva modna revija, ki je prepovedala pojavo krzna v reviji.

Mimi Bekhechi iz PETA pozdravlja odločitev modne hiše in pravi, da je le-ta posledica pritiskov njihove organizacije. "Odločitev gre v koraku s časom, saj večina ljudi ne želi imeti opravka z izdelki iz živali, ki so bile ujete v majhnih kletkah in nato na krut način pobite", je povedala Bekhechi in dodala, da je krzno danes tako mrtvo, kot so mrtve živali, ki jim je bilo krzno ukradeno. Pravo krzno je med ljudmi postalo celo tako nepriljubljeno, da umetno krzno dražje od pravega.

Krzno še vedno uporabljajo blagovne znamke Fendi, Balenciaga, Louis Vuitton in Marc Jacobs.