Otroška naravna kozmetika - razlogi zanjo


Maja Primožič
Maja Primožič
12 Oct, 2020

Že dolgo velja, da ni pomembno le, kaj damo v usta in s čim nahranimo ter zdravimo svoje in otrokovo telo, pač pa je pomembno tudi, kaj nanesemo na kožo - zlasti na nežno otroško kožo. Starši se pomembnosti nežnih in naravnih izdelkov vse bolj zavedajo. Preberite zakaj.

naravna otroška kozmetika
Ljudje smo otroci narave.

Ali je otroška naravna kozmetika namenjena za vašega prvega otroka, ali pa ste že izkušena mati – sprehod po trgovinskih policah z izdelki za otroško nego je vedno doživetje, včasih polno vprašanj in premislekov o škodljivosti sestavin za občutljivo otroško telo.

Ob številnih izdelkih, ki so nam na voljo, je normalno, da ne veste, katere izdelke za nego kože vašega otroka bi izbrali. In ob vseh informacijah o neželjenih učinkih sestavin v izdelkih je vaša skrb, da ne bi škodovali svojemu otroku še toliko bolj razumljiva. A naj vas pomirimo. Na trgu so tudi izdelki, ki so nežni do kože in zdravja vašega otroka, hkrati pa so ti izdelki prijazni tudi do narave in živali. In velika izbira prijaznih izdelkov je vedno dobrodošla, kajne? V iskalniku naravnih izdelkov Zeleni planet je vsa otroška naravna kozmetika različnih spletnih trgovin na enem mestu.

Zakaj je naravna nega za otroka pomembna?

Že dolgo velja, da ni pomembno le, kaj damo v usta in s čim nahranimo ter zdravimo svoje in otrokovo telo, pač pa je pomembno tudi, kaj nanesemo na kožo - zlasti na dojenčkovo in otroško kožo. Koža, ki je človeški največji, trpežen in zato največkrat prezrt organ, je pri novorojenčkih in malčkih še posebej tanka in dovzetna za vse okužbe zaradi patogenov, bakterij in agresivnih sestavin. Skoznjo se absorbirajo tako škodljive kot dobrodejne sestavine, ki so v otroški kozmetiki. Seveda se želimo tistim škodljivim sestavinam v velikem loku izogniti, saj si ne želimo njihovega nalaganja v svojih in otrokovih organih, ki pa so zaradi razvoja še posebej občutljivi na vdore umetnih sestavin. Nalaganje sestavin, ki jih otroško telo ne prepozna lahko slej ko prej vodi tudi v bolezen.

Dobra naravna otroška kozmetika škodljivih sestavin ne uporablja. Je spoštljiva do zdravja vašega otroka, do narave, ki je za kozmetiko dala kakovostne sestavine, in do vseh živih bitij, s katerimi si delimo svet. Naravna otroška kozmetika ne vsebuje umetnih arom, barvil, škodljivih parabenov, ftalatov, SLS, GSO, barvil in smukca, ki je glavna sestavina v veliko otroških pudrov.

O tem, da je smukec povezan z nastankom raka, z draženjem občutljive dojenčkove kože ter z draženjem nosne votline in pljuč, se govori že nekaj let. Dobro je, da obstajajo otroški pudri, ki ne vsebujejo smukca.

V otroški kozmetiki se je treba izogibati tudi mineralnim oljem (parafin) in silikonu. Ne pustite se zavesti, da naravna kozmetika ni tako učinkovita, kot je kozmetika, ki je narejena s pomočjo modernega znanja o sintetičnih sestavinah. Res je, da je lahko izdelava otroške naravne kozmetike izziv, a prava miselnost in dobro znanje lahko ustvarita kakovostne, varne in čudovite izdelke za vaše otroke.

otroška naravna kozmetika
Nežen otroški šampon, naravna zobna pasta, naravno milo in krema ali naravno mazilo je vse, kar potrebuje nežna koža vašega otroka. Vsi ti izdelki pa morajo biti naravni – brez kemikalij in škodljivih sestavin.
  • Preberite, katere sestavine vsebujejo izdelki za nego otroka in se prepričajte, da ni beseda “naravno” le marketinška poteza.
  • Certifikati, ki jih ima izdelek, so odlično vodilo, ki vam pomaga razumeti, kakšne so sestavine v izdelkih, na kakšen način so pridobljene ter obdelane. Na Zelenem planetu imamo izdelke z Demeter, Natrue, Soil Association in Ecocert certifikatom, ter ostalimi naravnimi certifikati, ki so navedeni ob izdelkih.
  • Naredite raziskavo o podjetju, ki izdeluje naravno otroško kozmetiko. Je etično? Uporablja le naravne in ekološke in rastlinske sestavine? Podjetja, ki izdelujejo naravno kozmetiko za nego otrok, so ponavadi hitro odzivna in rada postrežejo z odgovori, če jih kontaktirate z vprašanji.
  • Držite se naravnih in ekoloških izdelkov za svoje otroke. Ko najdete takšne, ki ustrezajo koži vašega otroka, ostanite pri tem in ne preizkušajte preveč, saj koža potrebuje čas, da se ozdravi in uravnovesi.

Ko govorimo o skrbi za zdravo kožo vašega otroka ali otrok, so informacije in znanje ključnega pomena. Naslednjič, ko boste kupovali otroško naravno kozmetiko, izberite moč in zdravje iz narave. Otroškemu telesu so naravne rastlinske sestavine poznane in zato prijazne.

PRIPOROČAMO:

Nelipot otroški šampon OTROZHIZH Zeleni planet

Nelipot otroški šampon OTROZHIZH

KUPI
Baby šampon BOEP 150ml Zeleni planet

Baby šampon BOEP 150ml

KUPI
Hipoalergeno mazilo za kožo Zeleni planet

Hipoalergeno mazilo za kožo

KUPI
Skin FairyTale ZincBalm 50ml – krema za ritko Zeleni planet

Skin FairyTale ZincBalm 50ml – krema za ritko

KUPI