Temelji etičnega potrošništva


Maja Primožič
Maja Primožič
16 May, 2019

Na Zelenem planetu pogosto omenjamo izraza "etični izdelek" in "etično nakupovanje". Kaj izraza pravzaprav pomenita? Kdo je etični kupec in za katera načela se etični kupec zavzema?

Vir slike: Zeleni planet

Z izmenjavo dobrin in storitev med prebivalci sveta in globalizacijo ni nič narobe, dokler strategija globalizacije ne zmanjšuje moči lokalnih skupnosti, izčrpava naravnih virov do onemoglosti, na svoji poti ne ubija vse živo, kar ji ne koristi, ne krati pravic živali in ne ustvarja skrajno bogatih in skrajno revnih ljudi. Velike multinacionalne korporacije so že nadomestile na tisoče majhnih, lokalnih podjetij, trgovin in kmetij.

Kot odgovor na vse večjo moč velikih tujih korporacij smo ustanovili Zeleni planet, ki vam omogoči, da hitro najdete kvalitetne, zdrave, zelene in etične izdelke zelenih spletnih trgovin, ki so na spletu pogosto odrinjene v ozadje. Na enem spletnem mestu postopoma združujemo naravne, trajnostne, ekološke, veganske, unikatne in etične izdelke različnih spletnih trgovin, vsak izdelek pa je opremljen z značkami, ki vam povedo, katere lastnosti ima izdelek (naraven, ekološki, iz pravične trgovine, veganski, biorazgradljiv, brez parabenov, ...). Vsak teden na Zeleni planet dodamo 100, 200, tudi 300 izdelkov, ki imajo na vaše zdravje, ter na dobrobit živali in narave čim manj obremenjujoč vpliv.

Slovenija vse bolj prepoznava vrednost domačega in etičnega gospodarstva in veseli nas, da je Zeleni planet med vami tako lepo sprejet. Želimo vam prijetno iskanje izdelkov, ob katerih se boste počutili dobro.

eticno-potrosnistvo
Vir / avtor slike: Zeleni planet